Też uważacie, że przepisy babci i mamy są najlepsze na świecie?
Sprawdzone od pokoleń receptury, porady kulinarne, smaki dzieciństwa…
Dziś pokażę Wam książkę z takimi właśnie przepisami kuchni śląskiej.
Racuszki serowe, pampuchy, łazanki, torcik z kapustą, czy prażuchy – to tylko niektóre z potraw, które przygotujecie przy jej pomocy.
Książka jest podzielona na rozdziały. Są m.in. potrawy z sera, jajek, kaszy, ziemniaków, dania z nasion strączkowych.
Na końcu ksiażki jest sporo miejsca na własne przepisy.
Jest tu też kuchenny przelicznik wag oraz przydatne porady.
Ja jeden przepis mam już wypróbowany. I to dwa razy! Placuszki serowe okazały się przepyszne. (Delikatnie go urozmaiciłam dodając trochę cukru wanilinowego i soli.)
A tak się prezentują placuszki serowe w pełnej okazałości! 🙂
Tytuł: “Potrawy z warzyw, grzybów, kasz i mąki”
Autor: Justyna Bielecka
Objętość: 264strony, oprawa miękka
Format: 171x 281mm
Tą oraz inne ciekawe propozycje od Wydawnictwa Jedność znajdziecie TUTAJ.