Czekoladowo mi!

Czekolada – bardzo lubię…

Uwielbiam?

Tak! Uwielbiam!

Najbardziej w połączeniu z kokosem albo migdałami. Pyszota!

Dziś pokażę Wam książkę, która bez wątpienia chyba każdego zachęci do czekoladowych smaków.

„Czekolada. Ponad 100 przepisów na ciasta, kremy i czekoladki” od Wydawnictwa Jedność. Poznajmy tę czekoladową księgę stworzoną przez wybitnych mistrzów cukiernictwa.

Książka jest podzielona na tematyczne rozdziały. Jest m.in. szkoła czekolady i dekorowanie czekoladą, gdzie zawarte są praktyczne wskazówki i porady.

Na przykład, jak samemu przygotować mąkę migdałową…

Jak upiec idealny biszkopt…

Na co zwrócić uwagę przy tworzeniu kremu ganache…

Ciekawy przepis na krem do smarowania…

I wiele innych interesujący porad i bazowych przepisów, które można również wykorzystać w czekoladowych własnych kompozycjach.

To wszystko tytułem wprowadzenia, a teraz przejdźmy do czekoladowych małych i większych przyjemności!

Kolejne rozdziały tej książki to bowiem propozycje na czekoladowe śniadania, przerwę na kawę, podwieczorek czy smakołyki.

Przetestowałam jeden z przepisów – ciasto czekoladowo-kokosowe.

Pyszne!

Można też pokroić na mniejsze kawałeczki i zajadać jak ciasteczka.

Połączenie kokosu i czekolady – to jest właśnie jeden z moich smaków.

 oraz inne ciekawe propozycje od Wydawnictwa Jedność znajdziecie TUTAJ.

Tytuł: „Czekolada. Ponad 100 przepisów na ciasta, kremy i czekoladki”

Autor: Francesca Badi, Omar Busi

Objętość: 256 stron, oprawa miękka ze skrzydełkami

Format: 195 x 240mm

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *